maanantai 20. toukokuuta 2013

Kylvöpuuhiin!

Mieltä lämmittää auringonpaiste ja linnunlaulu. Eilen laitettiin lantaa ja turvetta palstalle sekä lisää kalkkia.


Tänään oli vuorossa perunat, van goghia ja melodya sekä pensaspapua ja porkkanaa.


5 kommenttia:

 1. Aivan ihanassa loistossa tulppaanit nyt! Onko toi muuten olkea katteeksi, mikä taustalla näkyy?

  VastaaPoista
 2. Joo, sitähän varten ne on hankittu :). Vähän ovat tiellä kun odottavat käyttöä. Penkkien väliin olen jo aloittanut niitä laittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin siis, kun itsellä ei ole kokemusta olkikatteesta, että onko se toimiva ratkaisu. Ilmeisesti kuitenkin hillitsee rikkaruohojen kasvua ihan mukavasti?

   Mistä muuten olet hankkinut oljet? Itse passitin miehen etsimään paristakin puutarhaliikkeestä, mutta hän ei löytänyt (voi olla vika hakijassakin).

   Poista
  2. Olen itsekin vasta aloitteleva puutarhuri :). Olkea meillä ei ole aiemmin ollut käytössä. Mitä nyt katselin naapurin puolelle niin kyllä sen katteen kanssakin rikkakasvit puskevat läpi. Mutta luulen sen auttavan asiaa, jos rikkakasvit on ensin putsattu pois.

   Oljet tilattiin yhdessä muiden palstaviljelijöiden kanssa. Olkipaalit tulivat sitten kuorma-auton kyydillä palstalle.

   Meillä on alueen viljelijöiden kanssa oma facebook-ryhmä. Kaikkihan siellä ei tietystikkään ole, mutta siellä on erittäin helppo organisoida yhdessä tilauksia ja tapahtumia. Onkohan teidän alueellanne omaa ryhmää? Jos ei vielä ole niin sellainen on helppo perustaa ja laittaa ilmotustaululle ja vesipisteille lappuja, josta saa repästyä osoitteen mukaansa.

   Poista
 3. Palsta-alueenne taitaa olla melko uusi? Oma palstani on hyvin vanhalla aarimaalla ja siellä on aikojen saatossa rajat alkaneet kiemurrella, marjapensaat rehottaa sinne tänne ja jokunen palsta jäänyt aika villiin kuntoon. Teillä näyttää kovin siistiltä.Jos sinulla on aikaa, käväise katsomassa palstaani http://julkulanniemi.blogspot.fi/2013/05/maa-artisokkaa-nakyvissa.html

  VastaaPoista