sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Palstakauden startti


Olen kävellyt palstan ohi muutaman kerran nyt kevään aikana katsomassa tilannetta. Pääsiäisen hyvät säät houkuttivat puuhastelemaan ja kyllähän sitä hommaa riitti. Vietin tänään viitisen tuntia palstalla silputen kuivaneita rankoja pienemmiksi, siirtäen sieltä täältä löytyneitä valkosipuleita yhteen penkkiin, mansikan rönsyjä repien ja palstanaapurien kanssa jutustellen. Sää oli mitä ihanin, kun ulkona tarkeni puuhastella t-paitasillaan.
Krookukset yllättivät ja ilahduttivat, sillä ne eivät vuosi sitten
kukkineet ollenkaan, vaikka sipulit oli tullut laitettua ajoissa maahan.
Muutamaa krookusta oli käyty syömässä, kelpaavat
vissiin rusakoille evääksi.

Syksyllä laitoin olkia katteeksi. Kevät näyttää, kuinka hyvin se suojaa rikkakasvien leviämiseltä. Nyt vain siirtelen niitä tarpeen mukaan. Maakin on käännetty, joten sen kanssa ei tarvitse tehdä isoa työtä. Kalkkia levitin myös tänään, vaikka jotkut sanovat, että se pitäisi laittaa lumelle. Ämpärillinen tuhkaakin odottaa levittämistä. Pitää varmaan ensin googlailla onko siihen jotain ohjeita.
Mansikanrönsyt
Mansikka oli todenteolla rönsyillyt. Rönsyjä kerääntyi ämpärillinen ja siinäkin on parhaimmisto. Jos ovat vielä huomenna hengissä niin laitan niistä muutaman edellisten jatkeeksi. Teen useamman rivin ja laitan hieman enemmän väliä, sillä turhan tiukkaan olen taimet aikoinaan istuttanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti