sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kylvöpuuhissa

Hiphei! Tänään saatiin palstalaatikko valmiiksi. Kanteen iskettiin lista, kannen päälle laitettiin pilkullista Ikean vahakangasta ja kiinnitettiin nivelhaka lukkoa varten (googlailin muuten oikeaa termiä hetken aikaa). Opettelin myös täyttämään niittipyssyn, aikamoinen blonditesti.

Laatikko valmiina eli kylvöhommiin siis!

Ollaan Ellun kanssa aikamoisia haaveilijoita, sillä kylvösten sijoittelun suunnittelussa kesti aikamoinen tovi. Niitä yritettiin miettiä sisällä ja niitä mietittiin pitkään myös palstalla. Onneksi valmiiksi tehty penkki toimi oivallisena levitysalustana suunnitelmille, ainoastaan tuuli yritti napata välillä siemenpusseja ja papereita.

Siemenet ja suunnitelmat.

Aloitettiin perunasta ja härkäpavusta, jotka kaveruksina pääsivät samaan penkkiin. Peruna on luomu Van Gogh ja kahteen riviin sitä meni noin 2kg.


Seuraavaan penkkiin laitettiin keräkaalit, joiden seuraksi suunnittelin kaalien kavereita: rosmariinia, iisoppia ja timjamia.. Yrttien ripotteleminen eri penkkeihin tuntui kuitenkin lopulta hassulta, joten keräkaali sai kahden rivin väliin rivin kehäkukkaa ja kamomillasauniota ja rivin salaattisekoitusta.

Seuraava penkki sai päätyihin vihreän kesäkurpitsan ja fenkolin ja väliin tuli kolme riviä punajuurta. Yrttipenkki syntyi aika kokeiluluontoisesti palstan perälle. Sinne päätyivät basilikat (genovalainen ja mammutti), iisoppi, mäkimeirami, timjami, tuoksuampiaisyrtti, rosmariini, korianteri, venäjänrakuuna ja viherminttu. Erikseen yrttipenkistä jäivät siis ruohosipuli ja fenkoli. Yrttien väliin tuli rivi sekaisin samettikukkaa, kamomillasauniota ja kehäkukkaa.

Elina toi punajuuripenkille vettä.

Samalla kun Elina kylvi koristekukkien siemeniä ja sipuleita kukkapenkkiin laitoin lehtikaalin siemenet omaan penkkiinsä. Päätyyn tuli seuraksi jättitulikukkaa. Valkosipulia laitoin myös yhden rivin lisää. Ehtii varmasti kasvaa vielä syksyksi, kun viimevuotiset laitettiin vasta elokuussa ja niistäkin saatiin syötävää pitkälle syksyyn.

Härkäpapujen merkkitikku. Ihanan idean löysin pinterestistä jo aiemmin keväällä. 

Harsot laitettu ja kamat pakattu. Tästä on hyvä jatkaa.

Tänään tuli vietettyä palstalla yli neljä tuntia. Kotona sen huomasi siitä, että käsivarret, niska ja posket kuumottavat. Se on kesä nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti