keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Lennä lennä leppäkerttu..

Olen käynyt palstalla tällä viikolla joka päivä kaksi kertaa. Koukuttavaa ja ihanaa. Palstanaapureita on näkynyt mukavasti ja aina tulee vaihdettua vähintään muutama sana. Eräs naapureista esitteli leppäkerttuhotellin. Idea on lähtöisin ruotsalaisesta puutarhaohjelmasta tai -lehdestä, en muista kummasta. Hotelli on rakennettu järvi- tai meriruo'on pätkistä, kaarnasta ja muoviruukusta ja ripustettu tikkuun. Tuonne leppäkertut tykkäävät tulla lisääntymään ja samalla mukavasti huolehtivat ympäristön kirvojen hävittämisestä.

4 tähden hotelli

Myöhemmin huomasin, että hotelli todellakin toimii. Eilen istutellessani mansikantaimia näin yhden pienen leppäkertun mansikan lehdellä. Tänään käydessäni löysin pieniä ja isoja leppäkerttuja vaikka kuinka monta. Mustaherukkapuskassa kirmaili kokonainen sukuhaara.


Jotenkin palsta on vaikuttanut tapaani suhtautua ympäristöön. Huomaan olevani lapsellisen innostunut hyödyllisistä ötököistä ja niiden seurailu ja valokuvaaminen on todella hauskaa. Jotenkin ajan kulua ei huomaa ja stressistä ei ole tietoakaan.

Mansikantaimet lähtivät taimikaupasta sen suuremmin miettimättä mukaan. Neljä eri lajiketta: Polka, Korona, Senga sengana ja Rumba. Katsotaan miten viihtyvät.


Alle laitoin jätesäkistä muovit. Penkeistä tuli aika korkeat ja taimet aika harvassa.. mutta kuulemma pitää ollakin. Vaan mahtavatko ensimmäisenä vuonna tuosta juuri kasvaa.


Mansikoita istutin niin kiireessä, että vasta pois lähtiessäni tajusin ensimmäisten tulppaanien auenneen. Jatkossa vähemmän kiirettä ja enemmän kukkasten ihailua.


5 kommenttia:

 1. Kivaa juttua :) Mulla samanlaiset hommat täällä Rovaniemellä ja aloin pitämään siitä blogia.

  VastaaPoista
 2. Kiva, että jätit itsestäsi jäljen tänne! Kävinkin heti vastavierailulla tutustumassa sun blogiin!

  VastaaPoista
 3. Hieno idea tuo leppäkerttuhotelli! Olen nähnyt kuvia sellaisesta valmiista hyönteishotellista, mutta hinta oli aika kova! Mukavaa, että sen voi vähällä vaivalla tehdä itsekin! Ehdottomasti haluan omalle palstalleni samanlaisen. :-)

  VastaaPoista
 4. Näin kanssa sen talon muotoon tehdyn hyönteishotellin jossain lehdessä. Hinta taisi olla 99.- euroa. Meren tai järven rantaan vaan keräämään korsia. Pitää rakennella oma hotelli kun kirvoja ainakin on ihan villisti..

  VastaaPoista
 5. Leppäkerttuhotellin rakentamisohje oli tänä keväänä ruotsalaisessa ihanassa puutarhaohjelmassa "Puutarhaperjantai". Muistaakseni ET-lehdessä oli kuva siitä kalliista valmiista hyönteishotellista. Kehittelin sekä leppäkerttuhotellin että perhosbaarin toistaiseksi huonolla menestyksellä. Täytyy vielä odotella tai sitten parannella rakennelmia.

  VastaaPoista