sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Mansikat jo punertaa..

Monet kuvat on tullut otettua, mutta jostain kumman syystä ne eivät ole päässeet tänne. Mikä lie kiire.

30.5. kuvattua..

Edessä pinaatin pitkulaiset sirkkalehdet ja takana valkosipulit

Mansikkapenkissä punertavat maalatut
savihelmet lintujen varalta..

Keskellä salaatti nousee jo

Steviat ja kokeilussa minikasvihuone.

Minikasvihuone on siis iso muovipullo, josta pohja leikattu pois ja korkki poistettu. Steviat ovat kyllä olleet harson alla, joten ehkä tässä kokeilussa ei minikasvihuone näy edukseen.

4.6. oltiin Elinan kanssa palstalla. Kitkettiin ja laitettiin parsakaalin siemenet ja lisää salaattia penkkiin.

Salaatit villintyivät harson alla ja rikkaruohot myös

Härkäpavun ylösnousemus

Mustaherukkapensas on oikea lemmenhotelli

   

Yrttipenkki

Keto-orvokki siirrännäisiä

Vihermintun rönsyjä 

Saatiin viherminttua toiselta palstalaiselta. On sitten miehelle mojito aineksia nopeammin tarjolla kuin siemenistä yrittämällä.

5.6. kuvattua..

Kolmas ampiaispesän alku

Jo aiemmin tuskailin kuningattaren kanssa, joka pörräsi palstalaatikon ympärillä ja aloitteli sinne pesänrakennusta. Ystävä antoi ohjeen: Tapa se. Nyt kolmannella kerralla pörriäinen oli niin keskittynyt työhönsä, että luotin kykyyni tähdätä. Ajatus ärsyyntyneestä ampiaisesta pistämässä ei ollut se viehättävin.. Muutaman piston olen elämässäni saanut ja vapaaehtoisesti en sitä valitsisi. Joskus olen kuullut, että joku taho tulisi siirtämää valmiita ampiaispesiä, mutta en jaksanut odottaa valmistumista. Sellainen reviirinpuolustusvietti kai..

Härkäpapu

Mieletöntä mitä voi vuorokauden aikana tapahtua! Hillitön ero. Vielä kun papujen seuralainen peruna ilmoittaisi elonmerkkejä.

Siirrännäiset seuraavana päivänä. Ihan terhakoilta näyttävät.

Chilit

Lisää minikasvihuoneita. Toin vihdoin chilintaimet ulos vaikka kylmiä öitä oli vielä luvassa. Pulloja ei ollut enempää, joten yksi jäi sään armoille.

Ja jos nyt kun sää on kuin morsian suuntaisi vielä ulos palstalle ja sitten illan viiletessä päivittäisi viikonlopun palstakuulumiset!

1 kommentti:

  1. Täälläpäin on kielletty laittamasta minttua palstalle sillä se leviää niin voimakkaasti... Omalta palstaltani sitä löytyy rikkaruohona jonkun palstalaisen edellisvuosien mintunviljelyn jäljiltä. Ajattelin siirtää sitä pellolta ruukkuun parvekkeelle. :)

    VastaaPoista